Maasstedelijke Koren

Koorvereniging voor kinderen en volwassenenOver ons

De koorvereniging Maasstedelijke Koren bestaat uit verschillende klassieke koren voor kinderen en volwassenen. Een meisjeskoor, kinderkoor, kamerkoor, senior kamerkoor en vocaal vrouwenensemble.

Wij hebben ook een kleutergroep met kinderen van 4-6 jaar!   

De vereniging Maasstedelijke Koren bestaat uit: 

Maasstedelijk Kinderkoor

Maasstedelijk Meisjeskoor

Maasstedelijk Kamerkoor

Maasstedelijk Senior Kamerkoor

Maasstedelijk Vocaal (vrouwen) Ensemble

Stichting Vrienden van de Maasstedelijke Koren

Bij alle koren is plek voor nieuwe leden. Kinderen jonger dan 13 jaar oud kunnen gelijk instromen. Kinderen boven de 13 jaar en volwassenen krijgen eerst (na een paar weken) een stemtest om te kijken of ze in de groep passen (met betrekking tot niveau en klankkleur van de stem).  Een van de doelstellingen van de Maasstedelijke Koren is: kinderen in aanraking brengen met klassieke muziek in allerlei vormen. Wij doen dit door middel van kinderopera's, schoolkoorprojecten en workshops. 

Samen zingen is ontzettend leuk en niet leeftijdgebonden. Met zingen bij een van onze koren kom je in een leuke grote groep met kinderen vanaf vier jaar, tot volwassenen van in de tachtig. Met grote regelmaat zingen kleinkinderen samen met opa of oma in een bekend werk als het Gloria van Vivaldi of Ein deutsches Requiem van Joh. Brahms. Zingen zorgt voor plezier, vriendschappen voor het leven en saamhorigheid en het is ook nog goed voor het brein. Waar wacht je nog op, ga ook zingen!