Maasstedelijke Koren

Koorvereniging voor kinderen en volwassenenHet Maasstedelijk Kamerkoor  

Het Maasstedelijk Kamerkoor is als opvolger van het Maasstedelijk Jongenskoor en Maasstedelijk Meisjeskoor opgericht, maar koorleden van buiten de vereniging zijn ook van harte welkom! Het Maasstedelijk Kamerkoor heeft 15 koorleden van 18 tot +/- 65 jaar. Onder leiding van dirigent Anneke van Es wordt er elke dinsdag gerepeteerd van 19:30 tot 20:45 in de Alexanderkerk in Rotterdam.

Beide kamerkoren zijn gedreven om een hoog niveau te halen. Dat betekent dat koorervaring een pré is. Dat wil niet zeggen dat de koren elitair zijn, in tegendeel. Je hoeft geen uitzonderlijk geschoolde stem te hebben, maar wel de ambitie om er samen met de andere koorleden een mooi koor van te maken.

De sfeer is uitstekend, prettige bijkomstigheid is de verscheidenheid aan leeftijd binnen de kamerkoren. Dat komt vooral tot zijn recht bij gezamenlijke concerten. De beide kamerkoren gaan het weekend na Hemelvaartsdag op concertreis naar Duitsland.

In 2024 werkt het koor aan een nieuw repertoire, o.a. voor de Dodenherdenking en het zomerconcert, maar natuurlijk ook voor de concertreis in oktober. De uitvoeringen die vast staan zijn de medewerking aan de dodenherdenking op 4 mei en een concert in het verpleeghuis van Laurens op 2 juni.